top of page

FAQ

Tekstbureau Stories by SAM. is gevestigd in Haarlem en Amsterdam. Wij zijn een schrijverscollectief van meerdere ervaren freelance tekstschrijvers. Wilt u teksten laten schrijven? Bel of mail SAM.

Tekst

nodig?

Veelgestelde vragen over het inhuren van een tekstschrijver of copywriter:

 

Wat doet een freelance tekstschrijver?

Alhoewel de naam ‘tekstschrijver’ weinig aan de verbeelding overlaat, krijgen we toch vaak de vraag wat wij dan precies schrijven. Tekstbureau Stories by SAM. schrijft onder andere webteksten, blogs voor bedrijven, creatieve copy, brandingteksten, over ons/mij-teksten, SEO-teksten, redactionele stukken, productteksten en meer. Daarnaast redigeren we bestaande teksten en werken we als redactieteam aan bedrijfsmagazines.

 

Wat kost het om een tekstschrijver in te huren?

Dat is vaak de eerste vraag die wij krijgen wanneer een potentiële opdrachtgever ons benadert. Uiteraard kunnen we dan ons uurtarief noemen, maar wat heeft u daaraan als u niet weet hoeveel uur de tekstschrijver nodig heeft? En daarom maken wij altijd een offerte op maat. Om een goede inschatting te kunnen maken, willen we onder andere het volgende weten:

  • Waarvoor wordt de tekst gebruikt?

  • Wordt alle input aangeleverd of moet de tekstschrijver zelf research doen?

  • Moeten er mensen worden geïnterviewd?

  • Uit hoeveel woorden moet de tekst bestaan?

  • Is er een stijlboek of moet de tone of voice nog worden bepaald?


Of het nu om één (korte) tekst gaat of een hele bulk aan teksten, u kunt ons altijd benaderen! Over het algemeen ontvangt u dezelfde dag nog een vrijblijvende offerte op maat, zodat u weet waar u aan toe bent.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

bottom of page