top of page
  • Foto van schrijverMarte Steendam

Meivakantie 2023: 10x tips voor leuke uitjes met kids

Meivakantie! Een ideale gelegenheid om er met het gezin op uit te gaan. Blijf je in eigen land? Ontdek dan hier onze 10 tips voor kidsproof meivakantie-uitjes in Nederland.


Foto: Het Stadsarchief

#1 Bezoek het Stadsarchief

Sowieso een prachtige plek in het hart van Amsterdam: het Stadsarchief. Dé plek waar je de geschiedenis van onze hoofdstad ontdekt. De expositie Amsterdam in vuur en vlam presenteert de uitvindingen van uitvinder, ondernemer en kunstenaar Jan van der Heyden. De kinderkijkroute laat kinderen kennismaken met spannende details en leuke weetjes over de uitvindingen.

Het StadsarchiefFoto: Kasteel De Haar

#2 Speurtocht Het spook van De Haar

Kasteel De Haar is het grootste kasteel van Nederland en heeft een rijke geschiedenis. In de meivakantie 2023 kunnen kinderen een spannende escaperoute volgen waarbij ze het spookje van De Haar ‘Wonne’ helpen om haar vriendje Dirk te vinden.

Kasteel de Haar#3 Wandelen: blotevoetenpad of kabouterpad

Wandelen is misschien niet voor alle kinderen een favoriete bezigheid, maar op blote voeten banjeren door het zand, gras, water en de modder vindt elk kind leuk! In Groningen, het Drents-Friese Wold, Bovenkarspel, Zeewolde, Deurne en Vlaanderen; eigenlijk is er in elk deel van ons land (en net daarbuiten) wel een ‘blotevoetenpad’ of 'kabouterpad' te vinden! Langs de route staan vaak speeltoestellen voor kinderen, zodat ze zich uitstekend vermaken.

Gouwe voetenFoto: Julianatoren

#4 Ga naar een pretpark

Julianatoren, Slagharen of Duinrell: veel pretparken zijn weer open en kan je dus in de meivakantie bezoeken. Op zonnige dagen is het er waarschijnlijk 'gezellig druk', maar één ding is zeker: je kids hebben een fantastische dag!

JulianatorenFoto: Benjamin Kotek via NDSM Vrijhaven

#5 Koningsdag op de NDSM-werf

Op Koningsdag is op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord de grootste kindervrijmarkt van Amsterdam: Vrijhaven. Hier vind je naast de vrijmarkt ook een zweefmolen en nog veel meer leuke activiteiten. Of je nu spullen gaat verkopen of kopen, een feest wordt het sowieso!

VrijhavenFoto: Klimbos Garderen

#6 Klimbos

Nederland heeft verschillende klimbossen, bijvoorbeeld het prachtige klimbos in Garderen op de Veluwe. Hier klim en klauter je, gezekerd en wel, over allerlei parcoursen op verschillende hoogtes. Het lage parcours is geschikt voor kids vanaf 4 jaar.

Klimbos GarderenFoto: Voorlinden

#7 Museumbezoek

Een museumbezoek in de meivakantie is altijd leuk, zeker met slecht weer. Bijvoorbeeld NEMO in Amsterdam. In dit interactieve museum zijn er allerlei wetenschappelijke experimenten, tentoonstellingen, workshops en proefjes voor kids. Ook het nabijgelegen Scheepvaartmuseum in Amsterdam, Museum Voorlinden in Wassenaar en Naturalis in Leiden zijn leuk om te bezoeken met kinderen.

VoorlindenFoto: Oerrr

#8 Lammetjesdagen van OERRR

Wat is er nu leuker dan kijken naar pasgeboren lammetjes? Bezoek daarom de Lammetjesdagen van OERRR, deze vinden door het hele land plaats. Behalve dat je op kraamvisite kan bij lammetjes, zijn er ook andere activiteiten te doen. Zeker een aanrader voor gezinnen met jonge kids!

OerrrFoto: Hortus

#9 Lentespeurtocht in de Hortus Botanicus

In de Hortus in Amsterdam ontdek je tijdens een lentespeurtocht wat er allemaal onder de grond leeft en gebeurt. Mollen, pissebedden, wormen; ze werken allemaal samen om de bodem gezond te houden. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

HortusFoto: Zaantheater

#10 Bezoek een voorstelling in het Zaantheater

In het Zaantheater kun je in de meivakantie 2023 Buurman & Buurman live in actie zien. Een grappige voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook te zien in het Zaantheater: de musical Assepoester. Een sprookjesachtige musical met prachtige kostuums en veel muziek.

Zaantheater

bottom of page