top of page
  • Foto van schrijverMarte Steendam

7x eten & drinken in Amsterdam -Noord

Er komen steeds meer cafés en restaurants bij in Amsterdam-Noord. En dat is leuk, want zo hebben we iets te kiezen. Daarom is het tijd voor een nieuw lijstje favoriete eet- en drinkplekken in Amsterdam-Noord (lees het vorige blog over laptopvriendelijke cafés in Amsterdam-Noord hier). Deze keer niet (per se) om te werken, maar om te ontspannen en gezellig bij te praten.


Foto's: Café Keppler


Keppler

Aan het gezellige Van der Pekplein vind je café Keppler. Brood bakken ze in eigen bakkerij, koffie branden ze in eigen branderij. Al het eten dat hier wordt geserveerd – ontbijt, lunch, borrel - is zelfgemaakt en dat proef je. Extra leuk: elk seizoen opnieuw gaan de koffie-experts van Keppler op zoek naar de beste, meest bijzondere koffiesoorten en deze bieden ze ook aan voor thuis!


Keppler - Van der Pekstraat 1


Foto's: Simon de Wit


Simon de Wit

Een gezellig café midden in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Bij Simon de Wit kom je voor een warme chocomelk of glühwein en een potje schaak of risk. In de zomer kun je hier terecht voor een lunch of biertje op het terras. Regelmatig worden hier feestjes, spelletjesavonden en andere leuke activiteiten georganiseerd.


Simon de Wit - Spreeuwenpark 13


Foto: Coffe Company

Foto: Coffee Company


Coffee Company

A trip down memory lane: tijdens onze studie kwamen we vaak bij de Coffee Company op de Haarlemmerdijk om aan onze scripties te werken (niet wetende dat we later samen een tekstbureau zouden beginnen). Sinds kort zit er ook een Coffee Company in Amsterdam-Noord. Dicht bij het Buikslotermeerplein, tussen het Stadsloket en het metrostation in. Over deze plek kunnen we kort zijn. Perfecte koffie, met natuurlijk alle soorten melk, heerlijke tosti’s en zoete lekkernijen.


Coffee Company Amsterdam-Noord - Termini 173


Foto's: De Zithoek


De Zithoek

Voor jouw dagelijkse dosis verse koffie, cinnamon rolls en koekjes moet je bij De Zithoek zijn. Of, zoals ze het zelf zeggen, hier kom je voor koffie, taart én een goed gesprek. Ze heten niet voor niks ‘de zithoek’. Een ontspannen plek, met terras aan de drukke Meeuwenlaan.


De Zithoek - Meeuwenlaan 145b


Foto: De Verbroederij

Foto: De Verbroederij


De Verbroederij

Een uniek stadsstrand, een speeltuin en een moestuin met biggetjes; wat heeft de Verbroederij eigenlijk niet? Op deze bijzondere plek aan het water geniet je van een lunch terwijl de kinderen spelen. Je kunt hier borrelen en vuurtjes maken, maar ook vergaderen. Regelmatig worden er culturele, educatieve, creatieve en sociale activiteiten georganiseerd. Hun doel? Bewoners van Amsterdam-Noord met elkaar verbinden. Ze staan altijd open voor nieuwe initiatieven!


De Verbroederij - Johan van Hasseltweg 21


Foto: Boka's

Foto: Boka's


Boka’s

Op de Van der Pekstraat zit Boka’s. In dit gezellige café voelt iedereen zich thuis. Dat komt mede door het diverse aanbod. Een gewoon bakkie zwarte koffie of een decaf-haverlatte? Een boerenomelet of een hippe acaibowl? Boka’s heeft het.


Boka's - Van der Pekstraat 40HS


Foto's: Instagram @caferestaurantmetro


Metro

Nét open en daarom zeker een bezoek waard: Café Restaurant Metro aan de Asterweg. Alles draait hier om goed eten. Chef Rients de Jong, die eerder bij restaurant As werkte, kookt met de seizoenen mee en zo duurzaam mogelijk. Binnenkort zijn ze ook voor ontbijt en lunch open. Wij staan te trappelen!


Metro - Asterweg 22


bottom of page