top of page
  • Foto van schrijverMarte Steendam

7x uitjes met kinderen voor in de kerstvakantie 2022

De kerstvakantie staat weer voor de deur. Blijf je in Nederland? Ga op pad met de kids! Want die kerstdagen zijn leuk, maar daarna zullen die kleine spruiten toch weer vermaakt moeten worden. Wij delen een lijstje met 7 tips voor leuke activiteiten en uitjes in Amsterdam en (ver) daarbuiten.


Foto: Jaap Eden IJsbaan

1. Schaatsen

Natuurijs of niet, schaatsen hoort toch wel bij de traditie van ons land. Of je nu een ervaren schaatser bent of een beginner, een middagje schaatsen op de ijsbaan is heerlijk. Haal je schaatsen uit het vet of huur een paar bij de baan en kijk wat je er nog van bakt. Koud gekregen? Die kop warme chocolademelk met slagroom heb je na afloop meer dan verdiend!


Jaap Eden Baan


Foto: Magisch Maastricht

2. Kerstmarkt

Om helemaal in de kerstsfeer te komen bezoek je een van de vele kerstmarkten die ons land rijk is. In Maastricht is misschien wel de meest bekende: kerstmarkt Magisch Maastricht. Je vindt hier veel meer dan alleen de markt. Er zijn onder andere een schaatsbaan, een reuzenrad en een carrousel. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de vele kraampjes met allerlei kerstproducten. Van kerstballen en kerststallen tot warme chocomelk, glühwein en oliebollen.


Magisch Maastricht


Foto: de Krakeling

3. Theatervoorstelling

Heb je vaak geen tijd of rust om naar het theater te gaan met je kinderen? Bezoek tijdens de kerstvakantie een leuke kerstvoorstelling. Ook ideaal bij regenachtig weer! Er zijn allerlei voorstellingen waar je uit kunt kiezen, voor alle leeftijden. Toch willen wij een voorstelling tippen, namelijk de voorstelling Lampje van Maas Theater en Dans, naar het gelijknamige boek van Annet Schaap. Een betoverend mooie voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar. Onder andere te zien in jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam.


De Krakeling


Foto: Winterefteling

4. Winterpretpark

Veel pretparken krijgen in de kerstvakantie een kerstthema. Zo wordt te Efteling tijdens de decembermaand omgetoverd tot Winter Efteling waardoor het hier extra gezellig en sfeervol is. Ook de Beekse Bergen krijgt een winterse metamorfose.


Winter Efteling


Foto: Het Amsterdamse Winterparadijs

5. Het Amsterdamse Winterparadijs

In deze tijd van het jaar worden er door het hele land allerlei winterevenementen georganiseerd, waaronder het Amsterdams Winterparadijs in de RAI. Hier valt van alles te beleven, zeker voor de kids. Er zijn een draaimolen en een treintje, je kunt er langlaufen en schaatsen maar ook marshmallows roosteren. En er zijn optredens van Juf Roos en Monique Smit!


Amsterdamse Winterparadijs


Foto: Het Nederlands IJsbeelden Festival

6. Het Nederlands IJsbeelden Festival

In Zwolle kun je in een grote vrieshal de meest bijzondere en ijskoude kunstwerken bewonderen. IJskunstenaars van over de hele wereld gaan aan de slag met 275000 kilo ijs en sneeuw om enorme sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog te maken. Het thema van dit jaar is 'What a wonderful world’.


Het Nederlands IJsbeelden Festival


Foto: Carré

7. Een Kerstcircus

Tijdens de kerstvakantie naar het kerstcircus? Een spectaculaire belevenis voor groot en klein. In Ahoy in Rotterdam kun je bijvoorbeeld naar kerstcircus Ahoy. In Amsterdam bezoek je het Wereldkerstcircus in Carré.


Wereldkerstcircus Carrébottom of page