top of page
  • Foto van schrijverSophie Bennink

Bijzonder overnachten in de Achterhoek - B&B De Zoere

Pssst.... Ken je Stories by SAM. al?


Een huisje huren in Nederland is een uitdaging. Zeker in de herfstvakantie. Of het zit vol óf het is onbetaalbaar. Om moedeloos van te worden. Toch ging ik vorige week last minute op zoek naar een B&B in de Achterhoek en vond een pareltje dat ik graag met jullie deel: B&B De Zoere.


De Achterhoek in de herfst

Wanneer de herfst begint, groeit bij mij de behoefte om de stad te ontvluchten en de natuur op te zoeken. Twee jaar geleden resulteerde dit in een reis naar de Noorse fjorden, dit jaar zochten we het dichter bij huis: de Achterhoek. Misschien wel de mooiste streek van Nederland. Weilanden en bossen wisselen hier elkaar af waardoor je - zeker in herfst - wordt getrakteerd op een kleurrijk en afwisselend landschap.


Overnachten in de Achterhoek, midden in de natuur van Gelderland. Ontdek de mooiste plekken van Nederland op storiesbysam.nl. Het leukste tekstbureau.
Het Achterhoekse landschap

Overnachten in de Nederlandse natuur

De behoefte aan een kleine herfstescape kwam dit jaar wat last minute, waardoor het vinden van een leuke B&B in de natuur niet eenvoudig was. Ik googelde me suf naar een geschikt logeeradres: bijzonderplekje.nl, booking.com, flowmagazine.nl, airbnb.nl … De zoektocht leidde me uiteindelijk naar B&B De Zoere, een bijzondere bed en breakfast in Gelderland. Wat een pareltje! De kronkelde bosweg ernaartoe was al veelbelovend. Eenmaal aangekomen bij deze prachtige woonboerderij bekruipt je het gevoel aan het einde van de wereld - nou ja, Nederland - te zijn en dat is eigenlijk ook zo. Want bed en breakfast De Zoere ligt nog net niet op de Duitse grens.

Bed & Breakfast De Zoere met het 'Varkenshuus' aan de linkerkant

B&B De Zoere

Je overnacht in het 'Varkenshuus', een sfeervol verbouwde schuur in Scandinavische stijl met een hoog plafond en een slaapvide voor de kids. Zelf slaap je in een comfortabel Kårlsson-bed met uitzicht op het Achterhoekse landschap. Het huisje bevat een kleine kitchenette en een gezellige eethoek waar je elke ochtend geniet van het uitgebreide ontbijt dat eigenaar Paul zelf komt brengen. De bed and breakfast wordt omringd door bossen en weilanden: een walhalla voor reeën, hazen, eekhoorntjes en roofvogels. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat je vanuit je bed een ree voorbij ziet huppelen.Eropuit in de Achterhoek

Je kunt je met gemak dagen vermaken in en om De Zoere, maar mocht je er toch nog even op uit willen, dan heb ik een paar tips voor activiteiten in de Achterhoek (met of zonder kinderen):


  • Restaurant De Schoppe in Winterswijk: pannenkoeken eten en bowlen (met de kids).

  • De drie dorpjes Aalten, Dinxperlo en Bredevoort: gezellige plaatsjes met oude huizen en leuke boetiekjes.

  • Restaurant Bertram in Bredevoort: hier staat zuurkool en wild op het menu. Hoe herfstig wil je het hebben?! Het restaurant doet een beetje Duits aan waardoor je je echt even op vakantie waant.

  • Keuken van Hackfort in Vorden: een dik half uur rijden vanaf de bed en breakfast maar het ritje meer dan waard als je de Achterhoek wilt ontdekken. Je kunt er niet alleen heerlijk eten (met ingrediënten uit de eigen moestuin), maar ook mooi wandelen en fietsen in de omgeving. Vorden is ook een leuk dorp!

  • Voor op de heen- of terugweg: Doesburg. Een sfeervol stadje met authentieke restaurants en cafés, zoals Stadsbierhuys De Waag: het oudste café van Nederland met ook nog eens de lekkerste mosterdsoep van Doesburg (en wat mij betreft van Nederland).

  • Maar vergeet vooral niet om lekker te wandelen in de omgeving van bed en breakfast de Zoere. Gelderland is hier op z’n mooist!


B&B De Zoere | Spiekerdijk 6 Aalten | www.dezoere.nl


Over Stories by SAM.

Stories by SAM. is een schrijverscollectief van freelance tekstschrijvers met verschillende expertises. Wij schrijven webteksten, SEO-teksten, blogs, artikelen en meer voor bedrijven, merken en magazines. Bekijk ons lookbook. Daarnaast hebben we onze eigen stories: een blog over lifestyle, duurzaamheid, werk, reizen en andere dingen die ons bezighouden.


 

#tekstbureau #storiesbysam #amsterdam #haarlem #blog #achterhoek #overnachten #logeeradres #bedandbreakfast #bedenbreakfast #nederland #achterhoek #gelderland #vakantieineigenland #vorden #doesburg #dinxperlo #aalten #bredevoort #reisblog #blogger #bijzonderplekje #lekkerwegineigenland #weekendjeweg

bottom of page