top of page
  • Foto van schrijverMarte Steendam

De leukste cafés en restaurants in Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is de thuisbasis van Stories by SAM. Regelmatig strijken wij hier neer in een van de vele cafés of restaurants om te werken en bij te kletsen. In dit blog delen wij onze favoriete - in de meeste gevallen: laptopvriendelijke - cafés en restaurants in Amsterdam-Noord.


IJver

Terras Bar IJver bevindt zich ín de 100 jaar oude scheepsbouwloods op de NDSM-werf. De ruimte is indrukwekkend hoog en ademt de industriële sfeer van de loods. Ze kijken hier niet op van een laptopje meer of minder, schenken goede koffie én de bediening is top.


IJver - Scheepsbouwkade 72, Amsterdam


Pllek

De ideale spot om af te spreken met een collega, opdrachtgever of een vriend/vriendin. Pllek op de NDSM-werf heeft namelijk genoeg parkeerruimte en is heel ruimtelijk ingericht waardoor je in alle rust kunt overleggen of bijpraten. Ook kun je hier met een gerust hart je laptop openklappen. Tijdens zonnige dagen strijk je neer op het grote terras aan het IJ. De koffie is lekker en de lunchkaart biedt voldoende voor een stevige (75% vegetarische) hap.


Pllek - T.T. Neveritaweg 59


MOK

MOK is een verademing in deze buurt! Er is in de nabije omgeving geen andere koffietent of café van dezelfde aard te vinden. Een fijne ratjetoe van bezoekers maakt MOK gezellig en sfeervol en dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijke happen. De linzensoep, maar ook de falafel en de eieren zijn fantastisch. De lieve bediening maakt het geheel compleet. Note: laptops zien ze hier liever niet op tafel staan.


MOK - Gedempt Hamerkanaal 75


Café de Ceuvel

Hét café/restaurant in Amsterdam-Noord met een, zoals ze het zelf noemen, duurzame missie. Café de Ceuvel wil als ‘sustainable café’ verschil maken in de wereld. Omdat het wereldvoedselsysteem de grootste veroorzaker is van o.a. klimaatverandering gaat café de Ceuvel op zoek naar wat écht goed eten is. Het gebouw is gemaakt van ge-upcyclede materialen en er is een kas op het dak. Oh en vanuit een hangmat geniet je hier trouwens van heerlijke hapjes en drankjes. Wij zijn fan!


Café de Ceuvel - Korte Papaverweg 4


Liever Hier

Liever Hier op de Nieuwendammerdijk (misschien wel de mooiste dijk van Amsterdam-Noord) maakt alles zelf. Ze bakken taarten – ook op bestelling – maar hebben ook verse broodjes en soep. Het interieur en de ouderwetse kopjes met schoteltjes maken dit lieflijke café helemaal Instaproof. Like!


Liever Hier - Nieuwendammerdijk 413


Tolhuistuin

Tegenover de plek waar de pont (Buiksloterweg-veer) vanaf het Centraal Station aanmeert in Noord, zit de Tolhuistuin (THT). Een groot restaurant/café in de oude kantine van Shell waar je met uitzicht op het IJ kunt werken, koffie drinken, lunchen en dineren. Hun kaart bevat gerechten uit alle windstreken. Paradiso Noord, Solid Ground Movement & Tip Noord bevinden zich in hetzelfde karakteristieke pand ontworpen door architect Staal. Een gezellige broedplaats van creativiteit.


Tolhuistuin - IJpromenade 2


IJ-kantine

De wat ‘chiquere’ spot uit deze lijst. De IJ-kantine bevindt zich exact naast de NDSM-pont. Hier kijk je uit over het IJ en de Amsterdamse haven en vind je alles wat je nodig hebt voor een prettige remote werkdag. Snel internet, stopcontacten en een fijne menukaart. Niets meer aan doen.


IJ-kantine - NDSM-Kade 5


Noorderlicht

Café Noorderlicht is gevestigd in een glazen kas, wat een middag hier tot een beleving maakt. Je hebt aan alle kanten uitzicht op het IJ. Noorderlicht is, net als Café de Ceuvel, bezig met duurzaamheid. De inrichting van bar Noorderlicht is voor het grootste deel samengesteld uit hergebruikte materialen die op straat zijn gevonden. Op het menu staan duurzaam bereide én heerlijke gerechten. Wat wil je nog meer?


Noorderlicht - NDSM-Plein 102


Foto's: Café Keppler


Keppler

Aan het gezellige Van der Pekplein vind je café Keppler. Al het eten dat hier wordt geserveerd – ontbijt, lunch, borrel - is huisgemaakt en dat proef je. Zelfs de koffiebonen branden ze zelf. Extra leuk: elk seizoen opnieuw gaan de koffie-experts van Keppler op zoek naar de beste, meest bijzondere koffiesoorten en deze bieden ze ook aan voor thuis!


Keppler - Van der Pekstraat 1


Foto's: Simon de Wit


Simon de Wit

Een gezellig café midden in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Bij Simon de Wit kom je voor een warme chocomelk of glühwein en een potje schaak of risk. In de zomer kun je hier terecht voor een lunch of biertje op het terras. Regelmatig worden hier feestjes, spelletjesavonden en andere leuke activiteiten georganiseerd.


Simon de Wit - Spreeuwenpark 13


Foto: Coffe Company

Foto: Coffee Company


Coffee Company

A trip down memory lane: tijdens onze studie kwamen wij vaak bij de Coffee Company op de Haarlemmerdijk om aan onze scripties te werken (niet wetende dat we later samen een tekstbureau zouden beginnen). Sinds een tijdje zit er ook een Coffee Company in Amsterdam-Noord. Dicht bij het Buikslotermeerplein, tussen het Stadsloket en het metrostation in. Over deze plek kunnen we kort zijn: perfecte koffie - ja, ook met havermelk uiteraard - heerlijke tosti’s en zoete lekkernijen.


Coffee Company Amsterdam-Noord - Termini 173


Foto's: De Zithoek


De Zithoek

Voor jouw dagelijkse dosis verse koffie, cinnamon rolls en koekjes moet je bij De Zithoek zijn. Of, zoals ze het zelf zeggen: hier kom je voor koffie, taart én een goed gesprek. Ze heten niet voor niks ‘de zithoek’. Een ontspannen plek met terras aan de Meeuwenlaan.


De Zithoek - Meeuwenlaan 145b


Foto: De Verbroederij

Foto: De Verbroederij


De Verbroederij

Een uniek stadsstrand, een speeltuin en een moestuin met biggetjes; wat heeft de Verbroederij eigenlijk niet? Op deze bijzondere plek aan het water geniet je van een lunch terwijl de kinderen spelen. Je kunt hier borrelen en vuurtjes maken, maar ook vergaderen. Regelmatig worden er culturele, educatieve, creatieve en sociale activiteiten georganiseerd. Hun doel? Bewoners van Amsterdam-Noord met elkaar verbinden. Ze staan altijd open voor nieuwe initiatieven!


De Verbroederij - Johan van Hasseltweg 21


Foto: Boka's

Foto: Boka's


Boka’s

Op de Van der Pekstraat zit Boka’s. In dit gezellige café voelt iedereen zich thuis. Dat komt mede door het diverse aanbod. Een gewoon bakkie zwarte koffie of een decaf-haverlatte? Een boerenomelet of een hippe acaibowl? Boka’s heeft het.


Boka's - Van der Pekstraat 40HS


Foto's: Instagram @caferestaurantmetro


Metro

Bij Café Restaurant Metro aan de Asterweg draait alles om goed eten. Chef Rients de Jong, die eerder bij restaurant As werkte, kookt met de seizoenen mee en zo duurzaam mogelijk. 7 dagen per week kan je hier ontbijten en lunchen, dineren kan van woensdag t/m zondag.


Metro - Asterweg 22


Foto's: Pompet


Pompet

In het Noorderpark en alleen al daarom een bezoekje waard. Pompet heeft een Frans georiënteerde keuken, een jeu-de-boulesbaan en een zandbak voor de deur en je kunt hier heerlijk buiten eten op het grote terras. Ideaal met kinderen!


Pompet - Noorderpark#café #amsterdamnoord #amsterdam #noorderlichtcafé #café_de_ceuvel #ijveramsterdam #mokcoffeebar #hotspots #ijkantine #tolhuistuin #liever_hier #pllek_amsterdam #keppler #simondewit #coffeecompany #dezithoek #deverbroederij #bokas #pompet #duurzaamheid #coffee #koffie #koffiebar #NDSM #werkplek #freelance #tekstschrijver #copywriter #tekstbureau #blog #blogger

bottom of page