top of page
  • Foto van schrijverMarte Steendam

Top 8 cafés in Amsterdam Noord

Twee derde van Stories by SAM. woont in Amsterdam Noord. Deze buurt is volop in ontwikkeling en (gelukkig!) komen er ook steeds meer fijne cafés bij waar wij zwervende tekstschrijvers ons laptopje kunnen openklappen en onder het genot van een kop (goede) koffie tekstjes kunnen tikken. Een goede werkplek maakt het werken leuker en inspireert ons! Bij deze onze favoriete koffietentjes in Amsterdam Noord!


IJver

Als we één ding moeten noemen dat IJver bijzonder maakt, is het de locatie. Terras Bar IJver bevindt zich IN de 100 jaar oude Scheepsbouwloods op de NDSM werf. De ruimte is enorm hoog en ademt de industriële sfeer van de loods. Ze kijken hier niet op van een laptopje meer of minder, schenken goede koffie én de bediening is top.Pllek

De ideale spot voor een winterse middag teksten tikken naast de knisperende haard. Tijdens zonnige dagen strijk je neer op het grote terras aan het IJ. Laptop op schoot, voeten in het zand. Pllek op de NDSM werf is relaxed, de sfeer is ontspannen. Hier vind je het ‘alles-kan-en-mag-hier-gevoel’. Pllek wil inspireren en prikkelen met zijn programmering die (live) muziek, exposities, films & theater biedt voor groot en klein. De koffie is lekker en de lunchkaart biedt voldoende voor een stevige (75% vegetarische) hap.


Mok

Mok is een verademing in deze buurt! Er is in de nabije omgeving geen andere koffietent of café van dezelfde aard te vinden. Een fijne ratjetoe van bezoekers maakt Mok gezellig en sfeervol en dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijke happen. De linzensoep, maar ook de falafel en de eieren zijn fantastisch. De lieve bediening maakt het geheel compleet. Bij Mok kun je gerust, zonder scheve blikken, de hele dag blijven zitten.Café de Ceuvel

Hét café/restaurant in Amsterdam Noord met een, zoals ze het zelf noemen, duurzame missie. Daar horen we graag meer over! Café de Ceuvel wil als ‘sustainable café’ verschil maken in de wereld. Omdat het wereldvoedselsysteem de grootste veroorzaker is van o.a. klimaatverandering gaat café de Ceuvel op zoek naar wat écht goed eten is. Het gebouw is gemaakt van ge-upcyclede materialen én ze werken er op het terrein aan om een hoop verschillende kringlopen te sluiten terwijl ze ook nog een kas op het dak hebben. Als dat niet goed klinkt... Oh en vanuit een hangmat geniet je hier trouwens van heerlijke hapjes en drankjes. Wij zijn fan!


Liever Hier

Liever Hier op de Nieuwendammerdijk maakt alles zelf. Ze bakken taarten – ook op bestelling – maar hebben ook lekkere broodjes en soep. Eerder runden de eigenaars Ellen & Rogier 'Pleur & de koek' in de Modestraat op het Buikslotermeerplein. Gelukkig zijn ze terug. Sinds kort hebben ze hun eigen zaak (Yes!!) op misschien wel de leukste dijk van Amsterdam Noord. Alles is hier lekker en mooi, ook de kopjes mét schotels. Like!


Tolhuistuin

Tegenover de plek waar de pont (Buiksloterweg-veer) vanaf het Centraal Station aanmeert in Noord, zit de Tolhuistuin (THT). Een groot restaurant/café in de oude kantine van Shell waar je met uitzicht op het IJ kunt werken, koffie drinken, lunchen en dineren. Hun kaart bevat gerechten uit alle windstreken. Paradiso Noord, Solid Ground Movement & Tip Noord bevinden zich in hetzelfde karakteristieke pand ontworpen door architect Staal. Een gezellige broedplaats van creativiteit.IJ-kantine

De wat ‘chiquere’ spot uit deze lijst. De IJ-kantine bevindt zich exact naast de NDSM-pont. Hier kijk je uit over het IJ en de Amsterdamse haven en vind je alles wat je nodig hebt voor een prettige werkdag. Snel internet, stopcontacten, professionele bediening en genoeg keuze uit drankjes en hapjes. Niets meer aan doen.

Noorderlicht

Café Noorderlicht is gevestigd in een glazen kas, wat een middag hier tot een beleving maakt. Je hebt aan alle kanten uitzicht op het IJ. Noorderlicht is, net als Café de Ceuvel bezig met duurzaamheid. De inrichting van bar Noorderlicht is voor het grootste deel samengesteld uit hergebruikte materialen die op straat zijn gevonden. Op het menu staan duurzaam bereide én heerlijke gerechten. Wat wil je nog meer?


#café #amsterdamnoord #amsterdam #noorderlichtcafé #café_de_ceuvel #ijveramsterdam #mokcoffeebar #hotspots #ijkantine #tolhuistuin #liever_hier #pllek_amsterdam #duurzaamheid #coffee #koffie #koffiebar #NDSM #werkplek #freelance #tekstschrijver #copywriter

bottom of page