top of page
  • Foto van schrijverSophie Bennink

Joie de vivre in Limburg: gasterie Lieve Hemel

Pssst.... Ken je Stories by SAM. al?


"Laaaa Bohème, laaa bohème…” Meezingend met Charles Aznavour, rijden m’n moeder en ik naar het zuiden van het land. Op weg naar Lieve Hemel. Een charmehotel met Franse flair en een Limburg sausje."Al bij aankomst word je verwelkomd door de joie de vivre van dit charmehotel. De blauwe luiken en druivenstruiken doen je snel vergeten dat je in eigen land bent."

Macaron in de zon

Al bij aankomst word je verwelkomd door de joie de vivre van dit charmehotel. De blauwe luiken en druivenstruiken doen je snel vergeten dat je in eigen land bent. Terwijl de krekels op de achtergrond tjirpen, genieten we van ons welkomstdrankje inclusief - hoe kan het ook anders - macarons en mini-crème-brûlée. De brandende zon versterkt het vakantiegevoel, dus we nestelen ons al snel op de ligstoelen naast de - behoorlijk koude - zwemvijver die zich in de achtertuin van het hotel bevindt.


Must-do: achterin de tuin ligt een jeu-de-boulesbaan.Goedgevulde honesty bar

De kamer is er eentje waar je gelijk wil blijven wonen. Authentieke details, brocante meubels en een bed met sierlijk hoofdbord zorgen ervoor dat je je er direct thuisvoelt. Ook heel leuk: de televisie zit verstopt achter een schilderij zodat hij geen afbreuk doet aan de romantische Franse stijl. De goedgevulde honesty bar is om de hoek waardoor niets je meer in de weg staat om te genieten van een vakantie in eigen land.


"Als de wijn in het restaurant je goed bevalt, kan je gelijk een doosje meenemen naar huis."


Doe maar een doosje

Het hotel wordt gerund door twee broers en hun echtgenotes: Marcel & Heidy en Henk & Jolanda. Naast het runnen van het charmehotel, importeren én verkopen zij zelf hun wijnen uit de Languedoc. Als de wijn in het restaurant je goed bevalt, kan je dus gelijk een doosje meenemen naar huis. Henk staat zelf in de keuken en heeft een duidelijke passie voor koken. Wanneer je hem vraagt naar het recept van die heerlijk vinaigrette, ga je met een koffer vol inspiratie naar huis."Alleen pootjebaden kan ook, want oh la la... wat is het water koud."


Houtgestookte hottub

Verstopt achter de buitenbar bevindt zich de wellness: een sauna, buitendouche en houtgestookte hottub. Precies wat je nodig hebt om uitgerust terug te komen van je mini-vakantie. Bij de hottub wordt een bourgondische plank geserveerd en natuurlijk een fles wijn. Wanneer de hitte je naar het hoofd stijgt in de sauna of hottub, neem je even een duik in de zwemvijver. Alleen pootjebaden kan ook, want oh la la... wat is het water koud.


Tip! Mocht je dit kleine stukje Frankrijk even willen verlaten, bij Lieve Hemel verhuren ze ook fietsen en - nog leuker - een blauwe eend (2CV) waarmee je de brocanteroute door Limburg kunt afleggen (met een gevulde picknickmand achterin).


Gasterie Lieve Hemel

De Hees 32, Sevenum

www.gasterielievehemel.nl


Over Stories by SAM.

Stories by SAM. is een schrijverscollectief van freelance tekstschrijvers uit Haarlem en Amsterdam. Wij schrijven webteksten, SEO-teksten, blogs, artikelen en meer voor bedrijven, merken en magazines. Bekijk ons lookbook. Daarnaast hebben we onze eigen stories: een blog over lifestyle, duurzaamheid, werk, reizen en andere dingen die ons bezighouden.


#lievehemel #vakantieineigenland #joiedevivre #frankrijk #limburg #languedoc #wijnen #brocante #brocanteroute #charlesaznavour #laboheme #charmehotel #gasterielievehemel #2CV #zwemvijver #macarons #blogger #reisblog #reistips #vakantieinnederland #zomer2020 #redactie #tekstschrijver #copywriter #travel

bottom of page