top of page

Teksten laten redigeren

De eerste indruk telt. Een website vol vakjargon, een nieuwsbrief met spelfouten, een onsamenhangende pitch of een onleesbaar ondernemingsplan zijn slechte binnenkomers. Daarom leest tekstbureau Stories by SAM. uw tekst(en) graag nog even door voordat u ze de wijde wereld instuurt. Met onze kritische blik zorgen we ervoor dat elke zin foutloos is en dat uw boodschap goed overkomt. Benieuwd naar de kosten voor het laten redigeren van uw tekst(en)? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Tekst

nodig?

Wat is redigeren?

Redigeren is het kritisch nalezen van een teksten. Daarbij wordt niet alleen gelet op de spelling en grammatica, maar ook op de structuur en boodschap. Is het doel van de tekst duidelijk? Is de tekst toegankelijk en lekker leesbaar? Staat alles er in​ of ontbreekt er nog informatie? En past de tekst bij de tone of voice van uw bedrijf? Tekstbureau Stories by SAM. redigeert, corrigeert en - zo nodig - herschrijft webteksten, pitches, presentaties, brochureteksten, (subsidie)aanvragen, nieuwsbrieven, blogs, mailings en meer. 

​Tone of voice bepalen

Een eenduidige boodschap en een consistente stijl zijn belangrijk om (h)erkend te worden door uw doelgroep. De tone of voice van uw teksten is daarbij essentieel. Voordat wij de teksten redigeren, stellen we eerst vast wat de tone of voice van uw bedrijf of merk is. Is deze verouderd? Dan bepalen we samen met u de nieuwe tone of voice. Passend bij uw doelgroep en representatief voor de dienst of het product. Wanneer de tone of voice is bepaald, voeren we deze door in de te redigeren teksten zodat u een professionele indruk maakt.

"Een eenduidige boodschap en

consistente stijl zijn belangrijk om (h)erkend te worden door uw doelgroep."

Redigeren, corrigeren & herschrijven

Dit is wat wij onder andere doen op het gebied van redigeren, corrigeren en/of herschrijven van teksten:

  • Redigeren webteksten: Een frisse blik doet wonderen! In een paar uur tijd geven wij uw webteksten een complete metamorfose.

  • Herschrijven blogartikelen: Is uw blogartikel inhoudelijk prima, maar mist ‘t nét een beetje schwung? Met een paar slimme schrijftrucs maken wij het artikel aantrekkelijk om te lezen.

  • Transactionele mails herschrijven: Wij geven uw ‘saaie’ geautomatiseerde e-mails met liefde een update.

  • Corrigeren zakelijke mailings: Van persbericht tot projectplan; wij lezen het graag nog even door voordat u ze online zet of naar de drukker stuurt.

  • Eindredactie van (subsidie)aanvragen en ondernemingsplannen: Wilt u er zeker van zijn dat u de lezer overtuigt met uw boodschap? Laat uw aanvraag of plan dan nalezen door tekstbureau SAM.

  • Redigeren boek: Bent u op zoek naar een tweede lezen voor uw boek? Ook dan kan SAM. u van dienst zijn.

SAM. maakt teksten sterker. Stories by SAM. is gevestigd in Haarlem en Amsterdam, maar heeft tekstschrijvers door het hele land. Stuur ons vandaag nog een mail!

Teksten laten redigeren door SAM.

Marte corrigeerde de proef van het kookboek van Anas Atassi in opdracht van Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Ook redigeerde ze het boek van Kevin Weijers. Sophie redigeerde de Cityguide van het modemerk Summum Woman. Bekijk ons lookbook.

bottom of page