top of page
Tekstbureau Stories by SAM., gevestigd in Haarlem en Amsterdam, wordt gerund door de twee tekstschrijvers Sophie & Marte. Meer over hen lees je op deze pagina.

OVER ONS

Wij, Sophie & Marte, leerden elkaar twintig jaar geleden kennen tijdens de vooropleiding van de Filmacademie op Open Studio in Amsterdam. Daarna werden we studiegenoten, overburen, reisgenoten, collega's en vooral vriendinnen. Schrijven is een gedeelde passie. In 2019 besloten we onze schrijfkrachten te bundelen om meer bedrijven te kunnen helpen. En zo ontstond ons tekstbureau: Stories by SAM. 

 

Inmiddels hebben we voor veel mooie merken mogen schrijven waaronder Marcel's Green Soap, Rijksmuseum, IAmsterdam, Pimpelmees, Crisp, en meer (check ons lookbook). SAM. is een toegankelijk tekstbureau, gevestigd in Amsterdam en Haarlem, dat persoonlijke teksten schrijft voor kleine ondernemers en grote merken met mooie missies.

Lees meer over wat wij doen.

Wij zijn SAM.

OVER SOPHIE

"Pfff, iets over mezelf vertellen. Liever niet! Maar zo'n 'over mij'-tekst geeft je website en merk wel een persoonlijk karakter, dus hierbij: mijn naam is Sophie Bennink, geboren in Leiden, gestudeerd in Amsterdam, skiles gegeven in Zwitserland en nu woon ik met mijn gezin in Haarlem. Ik hou van de natuur en het buitenleven. In de winter ben ik het liefst in de bergen, in de zomer op het strand. Als freelance tekstschrijver heb ik de vrijheid om te werken waar ik wil, dus m'n laptop gaat overal mee naartoe. Mijn schrijfstijl? Lekker leesbaar en to the point. Ik hou van eerlijke teksten met een fijne flow."

"Ik hou van eerlijke teksten met een fijne flow."

SOPHIE

Woont in:
Haarlem

Studie:

  • Bachelor Media & Cultuur (Universiteit van Amsterdam)

  • Minor Communicatiewetenschappen (UvA)

  • Master Research, Scenario & Redactie (UvA)


Interesses:
Duurzaamheid, lifestyle, moederschap, interieur, wintersport, cultuur & reizen

Schrijft het liefst:

Blogs, webteksten, merkverhalen, persoonlijke verhalen, creatieve copy

Vrije tijd:
Hardlopen, wandelen, met m'n dochter op pad, de dag beginnen in een leuk koffietentje, wijndrinken op een zonnig terras, naar het strand en in de winter: skiën

"Ik help ondernemers graag hun missie onder woorden te brengen."

OVER MARTE

“Ook ik schrijf liever over anderen dan over mezelf, maar ik doe een poging: Ik ben Marte Steendam. Geboren en getogen in Amsterdam. Ik woon met mijn gezin in een gezellig dijkhuis in Noord. Het liefst ben ik de hele dag buiten; lekker een rondje rennen of wandelen, foto’s maken of met de kinderen op avontuur. Mijn drie kinderen, van 8, 6 en 2 jaar, maken het leven bijzonder druk, maar vooral heel leuk. Ik zit bijna nooit stil en hou van organiseren, to-do-lijstjes en opruimen (best een uitdaging met drie rommelmakers). En daarnaast schrijf ik graag. Voor mezelf, maar ook voor anderen. Van persoonlijke verhalen tot een krachtig merkmanifest. Ik help ondernemers graag hun missie onder woorden te brengen.”

MARTE

Woont in:
Amsterdam

Studie:

  • Bachelor Media & Cultuur (Universiteit van Amsterdam)

  • Minor Filosofie & keuzevakken: Psychologie en Theaterwetenschappen (UvA)

  • Master Research, Scenario & Redactie (UvA)

  • Fotografie-opleiding (Fotovakschool)

Interesses: 

Duurzaamheid, hardlopen/sporten, kids, fotografie, reizen & cultuur

 

Schrijft het liefst:

Persoonlijke verhalen, blogs, brandstories, creatieve teksten

 

Vrije tijd:

Sporten, hardlopen, wandelen door de natuur, koffiedrinken, fotograferen en met mijn drie kids op avontuur

BG1A3947-5_edited.jpg

Heb je moeite de juiste woorden te vinden?

Als ervaren tekstschrijvers zijn we gespecialiseerd in het schrijven van persoonlijke teksten, afgestemd op wie je bent en waar je voor staat. Wij werken niet met een standaard template, waardoor elke tekst uniek is.

bottom of page