top of page
  • Foto van schrijverSophie Bennink

Boektip - Dit Is Een Goede Gids

Niet met het vliegtuig, geen fast fashion kopen, afval scheiden, water uit een Dopper drinken, je haren wassen met een plasticvrije shampoobar… Wie duurzaam wil leven, moet nogal wat doen en – vooral - laten. Marieke Eyskoot schreef Dit Is Een Goede Gids en laat zien dat het ook anders kan.Van een duurzaam leven loopt niet iedereen warm. Omdat we denken dat we dan niets meer mogen. Dat we alles moeten laten wat we leuk vinden. Dit Is Een Goede Gids laat je in 336 pagina’s zien dat een duurzaam leven juist heel aantrekkelijk en avontuurlijk kan zijn.


Van je kledingkast tot je werkplek – alles kan (en moet) een tikkeltje duurzamer. En dat hoeft niet van de een op andere dag. Zoals Marieke Eyskoot in haar voorwoord schrijft: “Elke stap die je nu wél zet, is er eentje die je daarvoor niet zette.” Het boek vertelt welke duurzame stappen je kunt nemen op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. Naast praktische tips voor een groener leven, lees je interviews met de oprichters van duurzame initiatieven en merken zoals met Maaike Groen van Miss Green, Friso Klapwijk van De Dakdokters en Jasper Gabriëlse van Seepje.


"Een betere wereld begint met deze duurzame bijbel. Vraag jij je af wat je kunt doen om duurzamer te leven? Dit boek geeft het antwoord."

Interessante weetjes uit Dit Is Een Goede Gids:

  • Wanneer je op reis lekker - vegetarisch of veganistisch - wilt eten, kan je de site www.happycow.com checken voor restauranttips!

  • Wist je dat fast fashion gemaakt is om snel uit elkaar te vallen? Dat zorgt ervoor dat je vaak nieuwe kleding ‘moet’ kopen.

  • Een gezichtsmaker kan je gewoon zelf maken. Bijvoorbeeld met twee eetlepels yoghurt en een eetlepel honing.

  • Questionmark is een gratis app waarmee je producten in een supermarkt kunt scannen om te zien hoe duurzaam en gezond ze zijn. De app geeft ook gezondere alternatieven.

  • Wil je op avontuur met een camper? Huur dan een camper via Camptoo. Hier worden elektrische campers aangeboden. Net zo avontuurlijk en een stuk duurzamer dan die oude Volkswagenbusjes – hoe leuk ze ook zijn!


En zo staan er nog veel meer leuke weetjes, praktische tips en verhalen in Dit Is Een Goede Gids. Een betere wereld begint met deze duurzame bijbel. Vraag jij je af wat je kunt doen om duurzamer te leven? Dit boek geeft het antwoord.


Je bestelt het boek hier:

www.geitenwollenwinkel.nl


Meer info over Marieke Eyskoot en het boek:

https://www.mariekeeyskoot.nl/nl/dit-is-een-goede-gids/#ditiseengoedegids #duurzamelifestyle #duurzaamleven #dopper #missgreen #dakdokters #seepje #boektip #tekstschrijver #tekstbureau #camptoo #happycow #questionmark #gezondeten #duurzamekleding #slowfashion #duurzaamwonen #duurzaamopvakantie

bottom of page