top of page

Over SEO tekstbureau Stories by SAM.

Stories by SAM. is een professioneel SEO-tekstbureau gespecialiseerd in lifestyle, interieur, sport, fashion, reizen en meer. SAM. is gevestigd in Amsterdam en Haarlem, maar heeft tekstschrijvers door het hele land. Als SEO-bedrijf leveren wij kwalitatieve SEO-teksten zodat u beter gevonden wordt in Google.

 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het kort: SEO-teksten zorgen ervoor dat uw website beter gevonden wordt in Google. En wie wil dat nu niet? Meer verkeer naar uw website, betekent meer naamsbekendheid én meer omzet. In tegenstelling tot SEA (Search Engine Advertising), de betaalde links bovenaan, draait het bij SEO om de organische ranking in Google. Wist u dat er vaker geklikt wordt op deze ‘natuurlijke’ links dan op de advertenties bovenaan? Nóg een reden om SEO-teksten te laten schrijven door Stories by SAM.

 

Waarom SEO-teksten laten schrijven?

SEO-teksten worden steeds belangrijker. Door kwalitatieve en unieke SEO-teksten op uw website te plaatsen, verkrijgt u een vaste, waardevolle plek in Google zónder daarvoor maandelijks het hele marketingbudget aan GoogleAds uit te geven. Meer dan 90% van de internetbezoekers kijkt niet verder dan de eerste pagina in Google. Aan ons de uitdaging om ervoor te zorgen dat uw website op deze eerste pagina terechtkomt. Met een team een SEO-schrijvers schrijven we creatieve en kwalitatieve teksten die niet alleen waardevol zijn voor uw vindbaarheid in Google, maar ook inspirerend voor de lezer.

Tips voor de SEO-optimalisatie van uw website

 

Tip 1 

Elke tekst die u op uw website zet, moet SEO-geoptimaliseerd zijn. Of het nu gaat om de tekst op uw homepage of de ‘over ons’-pagina. Door alle webteksten SEO-vriendelijk te schrijven, is de kans groot dat uw website op de eerste pagina belandt in Google. Wanneer wij webteksten schrijven zorgen we ervoor dat de keywords op een natuurlijke manier in de teksten worden verwerkt.

 

Tip 2 

Het is niet alleen belangrijk dat alle algemene webteksten op uw site SEO-geoptimaliseerd zijn, maar ook alle product- en categorieteksten. Bijvoorbeeld: wanneer u online fashion verkoopt voor heren, dames en kinderen kunt u het beste voor elke kledingcategorie - van ‘herenoverhemd’ tot ‘kinderschoenen’-een aparte SEO-tekst laten schrijven. Zo zorgt u ervoor dat u op alle fashiongerelateerde zoektermen gevonden wordt. 

 

Tip 3 

Door regelmatig blogs op uw website te plaatsen (en te delen op social) benadrukt u uw expertise en blijft u verbonden met uw doelgroep. Maar wist u dat blogs er ook voor zorgen dat u beter wordt gevonden in Google? Mits ze SEO-vriendelijk geschreven zijn uiteraard. Laat uw blogs daarom schrijven door een SEO-schrijver om er zeker van te zijn dat de keywords waarop u gevonden wilt worden, op de juiste manier in de tekst zijn verwerkt.

 

Veelgestelde vragen over SEO

 

  • Wat zijn keywords?

Keywords zijn de zoektermen waarop u gevonden wilt worden. Deels bedenkt u deze zoektermen zelf, aan de hand van uw product/dienst en doelgroep (Tip: stel uzelf de vraag ‘Waar zoekt mijn klant op?’). Maar daarnaast kunt u een zoekwoordenonderzoek laten doen door ons of een marketingbureau zodat u een goed beeld krijgt van welke keywords voor u relevant zijn. Deze keywords verwerken wij op een subtiele en natuurlijke manier in de SEO-teksten. 

 

  • Hoe lang moet een SEO-tekst zijn?

Tja, dit hangt van een aantal factorren af, maar voornamelijk van de concurrentie. Wanneer een bepaalde zoekterm veel concurrentie heeft, moet een SEO-tekst uit minimaal 1000 woorden bestaan om te kunnen concurreren. Bij minder belangrijke zoektermen of zoektermen zonder veel concurrentie, zijn 500-1000 woorden vaak voldoende.

 

  • Kan ik zelf SEO-teksten schrijven voor mijn website?

Alles kan natuurlijk, maar SEO-teksten vragen om een bepaalde schrijftechniek die u niet zomaar van internet plukt. Bovendien kost het veel tijd om het SEO-schrijven onder de knie te krijgen. Wij raden daarom aan om uw SEO-teksten te laten schrijven om uzelf tijd te besparen. 

 

Zoekt u een SEO-tekstbureau in Haarlem, Amsterdam of elders?

Stories by SAM. is hét SEO-bedrijf van Haarlem, Amsterdam en de rest van Nederland. Wij werken met een pool aan freelance SEO-tekstschrijvers. Doordat we met een team zijn kunnen we veel teksten schrijven in korte tijd. Eerder schreven wij duizenden SEO-teksten voor diverse opdrachtgevers, o.a. voor Westwing Home & Living, WestwingNow, Present Time, G-Star & Van Gils. Bekijk ons lookbook.

Pssst … wist u dat u zojuist een SEO-tekst gelezen heeft? Anders was u nooit op deze pagina terechtgekomen.

bottom of page